6 lucruri pe care un copil trebuie sa le stie pana la varsta de 10 ani

Cand deveniti parinte, va asumati o mare responsabilitate pentru viitorul copilului dumneavoastra. Toata lumea doreste ca copiii lor sa fie buni, cinstiti si curajosi. Cu toate acestea, aceste calitati nu vor aparea de nicaieri. O buna educatie si exemple personale sunt cheia succesului.

Cercetatorii ne prezinta cateva lucruri pe care ar trebui sa le spuneti copilului inainte de a implini 10 ani.

1. Sa invete sa spuna nu.

Invatati-va copilul sa spuna „nu” adultilor, profesorilor si chiar dumneavoastra. Vreti sa cresteti o personalitate puternica, nu o persoana care ar trebui sa respecte orice comanda. Abilitatea de a spune „nu” va veni la indemana in viata adulta.

2. Sa respecte mediul.

Cat de des ne plangem de strazi murdare si de paturi de flori ruinate? Respectul fata de natura trebuie sa inceapa de acasa. Incepeti cu voi insiva si apoi cultivati aceasta calitate in copilul dumneavoastra. In acest caz, rezultatul ar fi destul de evident.

3. Daca nu inteleg, sa puna intrebari.

Intrebarile sunt absolut normale. Este mai bine sa va adreseze o intrebare decat sa se prefaca ca intelege totul. Copilaria este cel mai bun moment sa stiti despre acest lucru.

4. Sa nu faca ceva ce nu le place pentru aprobarea cuiva.

Copiii cred ca popularitatea in randul prietenilor este foarte importanta si fac tot ce le sta in putinta pentru a o obtine. Folosesiti exemplul personal pentru a arata copilului ca o persoana cinstita si respectabila este mai valoroasa decat sa primeasca aprobarea cuiva, trecand peste credintele proprii.

5. Cunostintele sunt mai importante decat notele.

Uneori parintii devin foarte suparati de notele care nu corespund asteptarilor lor. Cu toate acestea, o nota buna nu indica intotdeauna cunostinte bune. Ar trebui sa invatati copilul ca cunostintele sunt mai importante decat notele.

6. Parintii nu sunt dusmanii. Le pot cere ajutor.

A deveni prieten copilului dvs. nu este o chestiune usoara, mai ales daca are prieteni proprii. Aratati-le ca poti avea incredere si incercati sa evitati predicile lungi.

 

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *