Baiat sau fata aceasta este mereu intrebarea

Baiat sau fata?

Cromozomul X (fata) sau Y (baiat) care va determina sexul bebelusului este continut in spermatozoidul care, dintre miile de rivali, va fi cel care va fecunda ovulul. Acesta din urma, feminin, este totdeauna de tipul X.

Determinarea sexului se opereaza deci conform unei ecuatii elementare: Ovul X + Cromozom Y = Y (bebelus baiat)

Ovul X + Cromoxom X = X (bebelus fata)

Statisticile arata ca repartitia sexelor intre baieti si fete este sensibil egala cu 50%, si aceasta din negura timpurilor. In principiu, ai deci o sansa din doua. Nici mai mult, nici mai putin. Si totusi, de cate ori nu am auzit ca mancatul bananelor favorizeaza nasterea unui baiat si ca pozitia lunii in momentul procreerii determina sexul copilului? Credintele populare raman nefundamentate, dar exista mijloace „tehnice” care favorizeaza cursa spre ovul a unui cromozom, purtator al sexului dorit. Chiar daca nici una din aceste teorii nu este garantata stiintific, punerea lor in aplicare este perfect inofensiva pentru corpul tau si foarte benefica pentru moral.

Sa joci pe data fecundatiei,pentru a avea o fata

Scopul jocului: un spermatozoid purtator al cromozomului X trebuie sa fecundeze ovulul.

Principiu:un spermatozoid traieste intre doua si noua zile in aparatul genital feminin. Spermatozoizii purtatori ai cromozomului Y sunt mai rapizi decat ceilalti, dar se epuizeaza mai repede. Trebuie deci sa intarziem momentul intalnirii spermatozoid/ovul pentru a permite X-lor sa parvina la ovul tocmai in moment fecundarii cand Y-cii sunt deja epuizati.

StrategiE: Raportul sexual trebuie sa aiba loc cu doua zile inainte de data Fecundarii, Cceasta le lasa timp X-lor sa ajunga la ovul in momentul cand Y-­cii, sositi inainte, nu mai au energia sa-I fecundeze.

Sfarsitul partidei: castigator este cel care obtine o fetita.

  • Pentru a avea un baiat

Principiul este identic. Strategia consta in a avea raporturi sexuale in cele doua zile care preced ovulatia. Spermatozoidul purtator al cromozomului Y’ , fiind capabil sa evolueze mai repede, va fi favorizat in momentul ovulatieideoarece este deja la fata locului, in timp ce X-ul va sosi probabil prea tarziu.

Sa joci pe modul de conceptie

Anumite tehnici favorizeaza producerea sau circulatia spermatozoizilor purtatori unuia sau ai celuilalt cromozom sexual. Astfel, trebuie stiut ca:

  • O penetrare profunda favorizeaza conceperea unei fete, deoarece X-ii avanseaza mai incet, dar sunt mai rezistenti. Cu cat traseul de parcurs este mai lung, cu atat sansa lor de a fecunda ovulul este mai mare.
  • Un numar mare de ejaculari in zilele precedente fecundatiei favorizeaza conceperea unei fete.
  • Frecventa mare a raporturilor sexuale in momentul ovulatiei favorizeaza conceperea unui baiat.
  • Orgasmul feminin in momentul raportului sexual fecundant favorizeaza conceperea unui baiat. Spermatozoizii purtatori ai cromozomului Y sunt intr­adevar dinamizati de contractiile uterului.

Hiperaciditatea secretiilor vaginale favorizeaza conceperea unui baiat. Iata de ce anumite mamici care isi doresc o fata vor adopta un regim fara sare pe parcursul ultimelor trei luni care preced fecundatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *