Cand te indragostesti pentru prima oara

Cand te indragostesti pentru prima oara descoperi o multime de lucruri noi: emotia revederii,primul sarut,frisonul primelor intalniri cu fiinta iubita; apoi,dupa un timp, vin primele mangaieri, mai intai timide apoi din ce in ce mai indraznete.

Evident ca te gandesti la prima relatie sexuala insa pentru rhoment te limitezi doar la aceste mangaieri, pentru ca unul dintre voi doi nu este inca pregatit sau pur si simplu pentru ca iti spui in sintea ta ca poate este mai bine asa.Dar cand esti pregatit(a) sa faci dragoste? De unde vei sti cand esti pregatit(a) s-o faci?

Ca sa te ajutam sa iei o hotarare, iti prezentam cateva trucuri la care poti reflecta si de care vei putea tine cont in viitoarele tale experiente legate de prima relatie sexuala.

Cat de bine va cunosteati inainte?

Da, este extrem de important pentru „prima data”. Cu cat va cunoasteti mai bine si iesiti impreuna de mai multe ori, cu atat intimitatea si complicitatea dintre voi vor fi mai mari.

Gasiti-va timp sa stati de vorba. Ce stii despre fiinta iubita si ce stie ea despre tine?

Cat de informat esti?

Ai citit carti, articole, ti-ai pus intrebari despre anumite subiecte in legatura cu sexualitatea? Esti informat in ceea ce priveste bolile transmisibile pe cale sexuala si despre cum trebuie sa te protejezi?

Responsabilitati

Iti spui, desigur, ca esti responsabil(a) pentru ca ai intotdeauna la tine cateva prezervative? Ei bine, noi te intrebam: cand va sosi clipa mult visata, esti sigur(a) ca vei purta acest faimos prezervativ?

Sentimentele fata de fiinta iubita

Esti indragostit? Dar ea?

Va respectati unul pe celalalt? Exista ceva care nu merge intre voi?

Comunicarea

Sunteti capabili sa vorbiti unul cu altul despre sexualitate? Sunteti capabili sa va spuneti unul celuilalt ceea ce ve place atunci cand va sarutati si va mangaiati? Gandeste-te la urmatoarea situatie: consideri ca partenerul (partenera) nu stie sa sarute. Ai fi in stare sa­i spui? In caz ca da, cu atat mai bine. Inseamna ca aveti o comunicare foarte buna. In caz ca nu, ar fi bine sa incercati sa vorbiti mai mult unul cu celalalt.

Nu trebuie sa incerci:

Sa-ti planifici o prima relatie sexuala atunci cand mergi la o petrecere unde se bea bere. Daca tot te duci la acea petrecere, du-te ca sa te distrezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *