Cum sa cheltui mai putin si sa economisesti mai mult

Cheia reducerii cheltuielilor dvs. este de a reduce putin in fiecare domeniu. In zilele noastre, este esential sa stim cum sa economisim si sa gestionam banii, mai ales intr-o tara in care economia nu este in cea mai buna forma.

In afara de chiria dvs. sau de creditul ipotecar, mancarea este, probabil, cel mai mare element pe lista de buget. Si asta e bine – avem nevoie de ea pentru a supravietui, la urma urmei. Dar daca va ingrijorati cat de mult cheltuiti si doriti sa incercati sa economisiti putin, 2018 poate fi anul dvs. sa faceti acest lucru!

Cum sa cheltui mai putin si sa economisesti mai mult

Efectuarea unui buget prin numararea cheltuielilor si veniturilor va poate ajuta sa luati decizii economice mai bune in viitor. Daca va mentineti in buget, sunteti pe drumul cel bun. Daca a fost depasit, aflati motivul si reduceti cheltuielile. Cu un buget este mai usor sa identificati domeniile in care va puteti reduce cheltuielile:

  • Cheltuieli fixe: ipoteca, chirie, scoli, primele de asigurare …
  • Cheltuieli variabile: alimente, transport, petrecerea timpului liber …
  • Cheltuieli esentiale (imposibil de evitat): medicamente, chirie
  • Cheltuieli de dorit (puteti trai fara ele, dar nu doriti): masina noua, televizor inteligent, vacanta, nunta unei rude …

Ati putea incepe prin eliminarea cheltuielilor dorite (nu aveti nevoie de un televizor inteligent) si taiati-le pe cele esentiale (cumparati produse mai ieftine). Comparati intotdeauna preturile si cumparati de unde este cel mai economic. Faceti intreaga achizitie o data si nu o impartiti in cateva zile, astfel incat sa puteti economisi combustibil.

Inainte de a face achizitiile, organizati-va si faceti un itinerar, astfel incat sa obtineti totul pe drum.

  • Evitati datoriile de pe cardurile de credit. Nu ar trebui sa fie folosit ca un mijloc de creditare. Este un mijloc de plata. Anulati toate cardurile de credit, cu exceptia cazurilor neasteptate, si platiti-le lunar.
  • Constituiti un fond de urgenta in cazul in care apare o cheltuiala neasteptata. Nu stim niciodata ce inseamna viata pentru noi, deci trebuie sa avem intotdeauna o perna financiara din care sa obtinem bani de la o zi la alta.
  • Cumparati inteligent. Ganditi-va de doua ori la fiecare achizitie. Intrebati-va daca este intr-adevar o necesitate. Profitati de reduceri si lichidari in afara sezonului, dar nu cumparati ceva de care nu aveti nevoie, indiferent cat de ieftin ar parea.
  • Evitati achizitiile compulsive. Acestea sunt cele care genereaza cele mai inutile cheltuieli. Daca ati cumparat ceva pe impuls de care nu aveti nevoie, aveti timp sa-l returnati, in cazul in care institutia o permite.
  • Economisiti consumul de apa, electricitate si telefon. Reducerea consumului poate fi foarte avantajoasa.
  • Protejati-va bunurile prin intermediul asigurarilor de viata, al asigurarilor medicale, al asigurarilor auto, al asigurarilor la domiciliu. Daca se intampla ceva si nu aveti asigurare, poate fi foarte costisitor. Pentru mai multe articole asemanatoare vizitati adevărul.ro.

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *