Cum sa-i arati copilului ca il iubesti neconditionat

Dragostea leaga oamenii impreuna si ne permite sa ne simtim in siguranta, plini de speranta si plini de bucurie. Toti avem de castigat din dragoste – atat daruire cat si primire a dragostei. Dar, uneori, atunci cand viata devine stresanta, iar anxietatea si frustrarea iau toata energia noastra emotionala, uitam sa lasam sentimentele iubirii sa ne inconjoare inimile si vietile asa cum ar trebui.

Imbratisarile, sarutarile pot fi o cura perfecta – toate studiile arata ca afectiunea poate creste starea de spirit, sanatatea si increderea copiilor, spun specialistii.

Nu avem nevoie de o ocazie speciala, cum ar fi o zi de nastere sau o sarbatoare, pentru a ne arata dragostea fata de familia noastra. Gesturile de zi cu zi, cum ar fi o felicitare sau un simpla „te iubesc”, sunt modalitati puternice de a arata copiilor cat de mult va pasa si cat de mult inseamna pentru dvs.

Aici sunt cateva modalitati usoare de a va arata dragostea, astazi. Pe lovesite.ro gasiti mai multe articole despre dragoste, relatii, copii, parinti.

1. Scrieti copilului o scrisoare de dragoste. Scrieti cateva dintre motivele pentru care il iubiti si de ce credeti ca e special. Trimiteti aceasta scrisoare copilului dvs.

2. Surprindeti-l. Sariti peste activitatile de dupa-amiaza intr-o zi, si duceti copilul intr-o aventura. Puteti sa-l duceti la patinaj pe gheata, la plaja sau chiar sa faceti o plimbare in parc.

3. Cititi-i inca o poveste. Spuneti da atunci cand copilul dumneavoastra cere o alta poveste, chiar si atunci cand sunteti obositi. El va iubi atentia in plus.

4. Creati o imagine preferata. Printati o imagine preferata a copilului dvs. si scrieti o nota pe spatele fotografiei care descrie de ce este preferat. Da-i fotografia asta pentru a o tine in camera lui.

5. Spuneti copilului dvs. amintirea preferata cu el. Spuneti-i copilului o amintire pozitiva pe care o aveti cu el. Ar putea fi cand l-ati vazut prima data, povestea nasterii sale sau orice alt moment special.

6. Mai multa afectiune. Spune-i ca il iubiti de douazeci si cinci de ori sau dati-i o suta de sarutari. Copilul dumneavoastra se va bucura de afectiunea suplimentara.

7. Dansati, cantati si radeti. Puneti-va melodia preferata si aratati-i copilului miscarile. Nu conteaza ce melodie, se va bucura de timpul petrecut impreuna.

8. Din cand in cand, renuntati la reguli. Lasati copilul sa se joace cu fiecare jucarie din camera lui, sa alerge in ploaie sau sa se joace in noroi. Bucurati-va de momentele frumoase si perfecte ale vietii.

9 Spuneti-i copilului ca il iubiti, in fiecare zi. Simplu dar puternic, spunand „Te iubesc” este o modalitate usoara de a va arata iubirea infinita fata de copilul dvs.

 

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *