Cum sa pregatesti copilul pentru gradinita

Adaptarea la gradinita poate fi dificila pentru orice copil, chiar si pentru cei care au frecventat gradinita de un timp. Ideile si activitatile pe care le veti gasi mai jos, va pot ajuta sa faceti tranzitia mai usoara.

Cel mai important lucru este ca toate activitatile pe care le faceti pentru a va pregati copilul sa fie distractive. Este esential ca cel mic sa nu simta ca fiecare activitate este o lectie de invatare.

Cum sa pregatesti copilul pentru gradinita

Aceste idei, va vor ajuta sa va pregatiti copilul sa asculte, sa urmeze instructiunile si sa lucreze in echipa. Acestea sunt trei obiective importante ale oricarui program prescolar.

Planificati mai multe activitati sociale

Toti copiii care frecventeaza gradinita trebuie sa se intalneasca cu alti copii. Daca copilul dvs. nu a petrecut mult timp in grup cu alti copii, este foarte probabil ca anumite activitati vor fi foarte dificile.

Puteti ajuta copilul sa se obisnuiasca sa simta ca face parte dintr-un grup. O optiune este de a intalni si alte mame ai caror copii sunt mai mult sau mai putin de aceeasi varsta cu cel al dvs., astfel incat cei mici sa se joace. Se pot intalni intr-un parc sau intr-una dintre casele lor. O alta alternativa este sa-l inscrieti la o clasa de arta, muzica sau dans.

Un ritual de spus „la revedere”

Daca aceasta este prima data cand copilul va fi separat de dvs., poate ca sunteti ingrijorati. Creati un ritual special pe care il faceti amandoi cand plecati la scoala. Puteti, de exemplu, sa cantati o melodie scurta sau sa bateti palma.

Cititi-i copilului in fiecare zi

Majoritatea scolilor au cel putin o perioada de timp pentru a citi in fiecare zi. Daca alocati cel putin 15 minute pe zi pentru a citi impreuna cu copilul dvs., acesta va deveni un ritual de familie atunci cand incepe scoala. Copiii care nu au fost expusi cartilor au, de obicei, dificultati de lectura in viitor.

Practicati capacitatea de a asculta

Cadrele didactice prescolare le cer adesea copiilor sa stea linistiti si sa asculte. Un exercitiu care va ajuta copilul sa fie pregatit pentru aceasta cerere este sa-l rugati sa stea in tacere si sa inchida ochii. Apoi cereti-i sa descrie toate sunetele pe care le aude. Vorbiti despre ce cauzeaza aceste sunete si de unde provin.

 

 

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *