Cum tratam febra la copii – Cele mai bune remedii pentru acasa

Febra la copii este intotdeauna o preocupare pentru parinti, deoarece este un semn al aparitiei unei afectiuni medicale care necesita adesea tratament. Daca temperatura corpului este mai mare de 37,5 grade Celsius, este considerata febra. Orice febra intre 37,5 si 38,2 grade Celsius este considerata febra scazuta, in timp ce febra peste 38,2 grade Celsius este considerata febra mare. Ce trebuie sa faceti in cazul febrei de grad scazut la copii?

Ce se intampla daca bebelusul dvs. are febra scazuta?

Ati observat febra slaba la copilul dvs.? Daca da, dar copilul dvs. mananca, bea si se joaca asa cum face de obicei, nu este nevoie sa va faceti griji. Va trebui sa fiti atenti la aceasta febra si sa va asigurati ca nu se transforma intr-o febra de grad inalt. De asemenea, acordati atentie altor semne care pot deveni vizibile intre timp. Urmatoarele remedii pot ajuta la scaderea febrei de grad scazut a bebelusului.

1. Fluide

Copilul dumneavoastra este mai predispus la deshidratare in cazurile de febra scazuta. Adresati-va medicului dumneavoastra daca sunt necesare lichide de rehidratare orala. Aceste lichide de rehidratare vor inlocui electrolitii necesari. De asemenea, asigurati-va ca ati hranit bebelusul in mod normal asa cum obisnuiti.

2. Baie

O baie calduta ar putea fi utila in reducerea febrei copilului dumneavoastra. Faceti baie bebelusului timp de aproximativ 5 pana la 10 minute. Daca bebelusul dumneavoastra incepe sa tremure in timp ce se afla apa calduta, scoateti copilul din apa. Daca bebelusul dvs. incepe sa tremure, temperatura se va inrautati, deoarece in mod normal organismul produce caldura in timpul tremurarii. Imbracati-va bebelusul in haine usoare dupa o baie calduta, pentru ca el / ea sa se simta cat mai confortabil.

3. Odihna si somn

Odihna si somnul suficient ar putea fi de ajutor de fiecare data cand bebelusul nu se simte bine. Monitorizati febra cu grad foarte scazut in acelasi timp.Temperatura camerei ar trebui sa fie de aproximativ 21,1 pana la 23,3 grade Celsius. Nu ar trebui sa fie prea rece, nici prea cald.

  • Imbracati-va bebelusul in haine usoare, astfel incat el / ea sa poata pierde usor caldura prin piele. Daca bebelusul incepe sa tremure, acoperiti-l cu o patura.
  • Utilizati un prosop racoros si umed pentru a elimina febra copilului dumneavoastra. Puneti carpa pe fruntea bebelusului in timp ce doarme. Este interzisa utilizarea apei reci sau a ghetii, deoarece va face ca febra sa se inrautateasca.
  • De asemenea, puteti freca talpile bebelusului cu ulei cald. Acest lucru va va ajuta copilul sa se relaxeze si sa-l faca sa doarma mai confortabil. Un somn bun va accelera procesul de recuperare.

4. Medicatie

In general, in cazul febrei de grad scazut la copii, nu sunt recomandate medicamente atata timp cat copilul mananca, bea si se joaca la fel ca inainte de inceperea febrei. Cu toate acestea, atunci cand bebelusul are o dispozitie proasta si refuza sa manance sau sa bea, sunt necesare medicamente.

 

 

 

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *