De ce trebuie sa tii cont cand alegi un laptop bun

Laptopurile sunt astazi cele mai populare PC-uri, desi numarul tabletelor este in crestere. Cu sfaturile noastre de a cumpara un laptop, puteti alege modelul care va convine, de la un model clasic la o noua versiune ultra-moderna.

Cand suntem pe punctul de a cumpara un laptop, primul lucru care ne vine in minte este lista nesfarsita a caracteristicilor pe care acest tip de computer trebuie sa le aiba. Care este cel mai potrivit pentru nevoile noastre? Nehotararea pune stapanirea pe noi atunci cand luam in calcul achizitionarea unui computer bun.

De ce trebuie sa tii cont cand alegi un laptop bun

Pe cat posibil, trebuie sa tinem seama de cele mai importante si principale componente gasite in partea interna a acestor computere:

1. Autonomie

Una dintre principalele caracteristici de care sa tineti cont atunci cand cumparati un laptop bun este timpul bateriei pe care trebuie sa-l utilizati. Acum, procesoarele cele mai moderne favorizeaza economisirea duratei de viata a bateriei astfel incat laptopul sa atinga o distanta de aproape zece ore.

2. Procesor

Procesorul este fundamental din moment ce cu cat sunt disponibili mai multi gigahertzi (GHz), cu cat va fi mai rapid. Brand-urile care se remarca sunt Intel si AMD, sunt foarte asemanatoare, dar cu aceleasi caracteristici, primul va fi mai scump.

3. Hard disk

In ceea ce priveste hard disk-ul, vom avea nevoie de mai multa sau mai putina capacitate, in functie de ceea ce dorim sa instalam sau sa descarcam, dar majoritatea laptopurilor au deja un minim de 320 GB.

4. Memorie RAM

In ceea ce priveste RAM-ul, in prezent, marea majoritate a laptopurilor vin cu un minim de 4 GB de memorie. Cu aceasta capacitate nu exista probleme de a deschide mai multe programe in acelasi timp sau de a va juca. Dar ar trebui sa stiti ca aveti si dispozitive cu 8 GB si pana la 16 GB. Alegerea memoriei va depinde de utilitatea acordata computerului.

5. USB 3.0

In ceea ce priveste conexiunile laptopului, trebuie sa contina unele care sunt esentiale pentru orice utilizator. De exemplu, trebuie remarcat faptul ca un computer bun include cel putin doua porturi USB, deoarece viteza pe care o avem va fi mai mare de 2.0.

6. HDMI

Daca aveti un televizor bun, este preferabil sa cautati o conexiune HDMI, una dintre cele mai utilizate in zilele noastre, pentru a va bucura de filmele preferate fara complicatii.

Intra pe indexlink.ro pentru mai multe articole interesante!

 

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *