Decorarea camerelor pentru copii: trucuri cheie

Decorarea spatiilor pentru copiii nu este doar un mare gest al iubirii, ci o aventura care ne conecteaza cu farmecele copilariei. Trucuri, sfaturi si fotografii pentru a va inspira si a crea o camera functionala si distractiva pentru fiecare varsta.

Obiectivele unei camere se schimba in functie de varsta. Adultii considera acest lucru ca fiind spatiul pentru odihna si relaxare prin excelenta, dar pentru copii, dormitorul are multe functii si simturi. Este un spatiu de joc, un colt al jucariilor si, mai presus de toate, mediul in care exista o zona libera pentru a afisa creativitatea.

Dormitoarele pentru copii sunt acele adaposturi in care copiii viseaza 24 de ore: treji sau adormiti. Locurile de creatie, joc si pauza, capabile sa imbunatateasca abilitatile si resursele emotionale sau, dimpotriva, sa limiteze dezvoltarea sanatoasa. Optiunile si detaliile de gandire care permit imaginatiei sa zboare fara a limita practicitatea sau a afecta ordinea este cel mai bun mod de a planifica decorarea camerei copiilor.

Trucuri pentru decorarea camerelor pentru copii

Inainte de a incepe sa planificati decorarea dormitorului pentru copii, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte cheie: de la tipul si dimensiunea patului pana la locatia mobilierului si a locurilor de depozitare, lasand spatiu pentru a se juca sau a face o activitate, cum ar fi temele.

La randul sau, trebuie sa ne gandim ca decorarea dormitorului copilului nu este disonanta cu stilul general al casei, deoarece idealul este ca este integrat si ca merg impreuna.

Proiectarea spatiului in camera copiilor

Una dintre premise este ca dormitoarele pentru copii ar trebui sa fie confortabile pentru copii si functionale pentru parinti. De acolo este locul unde incepem sa ne gandim la restul.

Cel mai rau lucru care se poate intampla este ca acesta este plin de lucruri si nici un loc pentru copil sa se joace: copilaria si decoratiunile interioare nu ar trebui sa fie proiectate pentru a arata bine, ci pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului.

Cateva sfaturi pentru o decorare frumoasa a camerei copiilor:

Camera unui copil ar trebui sa aiba spatiu pentru a se juca singur sau insotit si locuri pentru a stoca jucariile. Daca totul este imprastiat, acesta va deveni un spatiu in care nimeni nu vrea sa fie.

Daca ceea ce ne dorim este ca dormitorul copiilor sa aiba acelasi stil ca si restul casei, trebuie sa gasim alternative in acelasi stil: in cazul in care casa noastra este minimalista, moderna, rustica, nordica, boho chic, nautica, etc, ar trebui sa ne gandim la o propunere pentru copiii care sa se inscrie in acest stil.

 

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *