Importanta dezvoltarii personale la copii

De ce dezvoltarea personala, sociala si emotionala este atat de importanta pentru copiii mici si cum va puteti asigura ca sustineti copiii din mediul dvs.?

Dezvoltarea personala, sociala si emotionala este probabil cea mai importanta dintre domeniile principale de invatare in etapa de fundatie a anilor de inceput pentru cei mici. Aceasta este varsta la care copiii invata abilitatile de care au nevoie pentru a se implica activ in lumea din jurul lor.

Dezvoltarea personala este despre modul in care copiii vin sa inteleaga cine sunt si ce pot face.

Dezvoltarea sociala acopera modul in care copiii vin sa se inteleaga in raport cu ceilalti, cum isi fac prieteni, inteleg regulile societatii si se comporta fata de ceilalti.

Dezvoltarea emotionala se refera la modul in care copiii inteleg sentimentele lor proprii si ale altora si isi dezvolta capacitatea de a fi empatici – pentru a vedea lucrurile din punctul de vedere al unei alte persoane.

Dezvoltarea personala, sociala si emotionala include trei aspecte ale invatarii si dezvoltarii copiilor:

– crearea de relatii
– gestionarea sentimentelor si a comportamentului
– increderea in sine si constiinta de sine.

Importanta relatiilor

Relatiile se afla in centrul intregii experiente si interactiunii umane si este foarte important ca cei mici sa primeasca ajutor pentru a invata abilitatile sociale necesare pentru a interactiona cu succes cu alte persoane si pentru a forma relatii bune.

Copiii au nevoie de sprijin din partea altora – parintii, ingrijitorii si membrii familiei – pentru a-si regla sentimentele. Acest sprijin, acordat in mod consecvent, ii ajuta sa inteleaga emotiile de baza, sa-si controleze impulsurile si sa invete sa-si gestioneze si sa-si expuna sentimentele in mod corespunzator.

Copiii de la aceasta varsta incep sa dezvolte o gama larga de aptitudini fizice: ajuta la sporirea independentei si a stimei de sine, acordandu-le timp pentru a gestiona sarcini complexe. Pe masura ce increderea in sine si constiinta de sine cresc, isi extind orizonturile si incep sa vada ca ceea ce fac ei, poate face diferenta. Aceasta abilitate de a se implica proactiv in lumea intreaga sta la baza tuturor celorlalte aspecte ale invatarii unui copil mic.

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *