Jucarii pentru copii in functie de varsta

Pe piata, oferta de jucarii este atat de mare si variata, incat este foarte dificil sa se decida cele mai potrivite sau cele mai bune. Care ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand alegeti o jucarie pentru un copil? Am pregatit cateva sfaturi si sugestii pentru ca parintii sa poata fi orientati atunci cand aleg si cumpara jucarii pentru copii.

Jucarii pentru copii in functie de varsta

0-6 LUNI: Bebelusii au nevoie de jucarii care ii ajuta sa descopere corpul si sa distinga diferite texturi, forme si culori. Telefoane mobile, papusi de cauciuc, covoare de activitate etc.

7-12 LUNI: Copilul incepe sa exploreze obiecte si sa recunoasca vocile. Bile, papusi, jucarii cu sunet, jucarii, balansoare si premergatoare.

13-18 LUNI: Copiii din acest interval de varsta stiu deja cum sa mearga si sa recunoasca proprietatile obiectelor. Cuburile care se potrivesc, bicicletele cu roti si carucioare.

19-24 LUNI: Copilul vorbeste si intelege, incepe sa descopere imprejurimile. Autovehicule, biciclete, instrumente muzicale, papusi si animale.

2-3 ANI: incep sa fie curiosi de nume si sa imite scene familiare. Triciclete, lopeti, cuburi, puzzle-uri, picturi, telefoane si papusi.

3-5 ANI: Copilul incepe sa ceara, sa invete cantece si sa se joace cu prietenii sai. Biciclete, tablouri, magnetofoane, povesti, papusi.

6-8 ANI: Copilul stie cum sa adune si sa scada, sa citeasca si sa scrie. Skateboard-uri, telecomenzi, jocuri manuale, intrebari si experimente.

9-11 ANI: Sunt interesati de activitati complicate. Accesorii sportive, jocuri de strategie si de reflectie, audiovizuale, electronice si experimente.

MAI MULT DE 12 ANI: Putin cate putin, dorinta de a se juca dispare si isi construiesc propria identitate. Carti, muzica si video-jocuri.

 

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *