Se poate cunoaste inaltimea pe care o va avea un copii la varsta adulta?

Copilul nostru va fi inalt sau scund? 0 intrebare pe care, cu siguranta, si-o pun toti parintii. Cateva cai pentru a afla.

pana Ia 18 ani

Este de natagaduit faptul ca exista o legatura intre inaltimea celor doi parinti si cea a copilului lor. Asadar, data doi adulti sunt inalti, copii lor au marl sanse ca si ei sa fie Ia fel.

Este, de altfel, posibil ca prin intermediul unei formule care da un rezultat aproximativ sa va calculati in ce zona se va situa inaltimea de Ia maturitate a copilului vostru.

Este suficient sa adunati inaltimea mamei cu cea a tatalui (in cm), sa impartiti acest total Ia doi si sa adaugati 6,5 cm pentru un baiat, sau sa scadeti tot 6,5 cm in cazul unei fete. Totusi, acest calcul nu se poate aplica decat data parintii si copiii sunt sanatosi.

La randul ei, inaltimea bunicilor poate, pe cai genetice, intra in socoteala. Se poate constata, intr-adevar, tot timpul ca exista familii de lungani si familii de scundaci. Dar nu a fost elaborat nici un studiu serios care sa permita luarea in considerare a acestui fapt in previziuni.

In schimb, nu se poate acorda nici un credit ipotezei care afirma ca la doi ani un copil masoara jumatate din inaltimea lui ca adult.

Este o idee preconceputa pe care medicii nu se sprijina niciodata pentru a prognoza inaltimea definitiva a unui copil.

Inaltimea de Ia nastere constituie oare un indiciu?

Absolut deloc. Daca copilul va era mic la nastere, aceasta nu inseamna ca Ia varsta adulta va avea o inaltime mica. Se pot vedea tot timpul bebelusi pirpirii, care devin galigani marl si zdraveni data sunt programati genetic in acest sens. Problema se pune doar in cazul bebelusilor foarte mici, copiii „dismaturi” care, din motive diverse, au avut o crestere intra-uterina insuficienta. Dintre acesti copii, o buna parte vor atinge, o data deveniti adulti, o talie considerata drept normala. Insa 15 pana Ia 20% dintre ei vor ramane foarte mici in raport cu media populatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *