Sfaturi pentru viitoarele mamici pentru a face mai usoara ingrijirea micutului

Ei bine, ati suportat disconforturile sarcinii timp de noua luni si ati reusit sa treceti cu succes prin emotia nasterii, iar acum o viata noua este in fata dvs. Bucuria si fericirea de a aduce o viata in aceasta lume nu pot fi descrise in cuvinte.

Cu un nou-nascut vine o multime de responsabilitati si poate provoca nervozitate pentru majoritatea mamicilor noi, in special a celor care nu au petrecut prea mult timp in jurul nou-nascutilor. De fapt, multi parinti noi se simt nepregatiti cand este timpul sa-si aduca noul copil de la spital.

Este important sa obtineti ajutor in aceasta perioada. In timp ce sunteti in spital, discutati cu expertii din jurul dvs. si ascultati sugestii din partea membrilor familiei si a prietenilor.

Exista multe lucruri importante pe care trebuie sa le tineti minte in timp ce ingrijiti copilul nou-nascut. Aceste sfaturi si sugestii vor face usoara ingrijirea micutului.

Tineti bebelusul cu grija

Copii nou-nascuti au un gat foarte moale, deoarece muschii nu s-au dezvoltat corespunzator. Muschii incep sa se dezvolte in primele cateva luni, dar pana atunci parintii ar trebui sa fie mereu siguri ca sprijina pe deplin gatul bebelusului.

Ajutati copilul in timpul alaptarii

Decizia de a alapta copilul este unul dintre cele mai bune cadouri pe care le puteti oferi nou-nascutului. Laptele matern are multe beneficii pentru sanatate, inclusiv intarirea imunitatii copilului.

Nu uitati sa masati pe spate copilul dupa masa

Aerul pe care copilul il primeste in timpul alaptarii poate interfera cu digestia micutului. Acest lucru poate face copilul sa se simta nelinistit si chiar sa duca la dureri de coli.

Faceti doar baie cu buretele la inceput

Este foarte important sa oferiti bai cu buretele noului-nascut pana cand restul cordonului ombilical cade.

Retineti intotdeauna ca, atunci cand cordonul ombilical este mentinut uscat, acesta cade mai repede. Asta poate dura 2 pana la 3 saptamani. Chiar daca cordonul ombilical se umezeste, lasati-l sa se usuce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *