Totul despre beton amprentat bucuresti

Betonul amprentat reprezinta o metoda inovatoare de infrumusetare a materialului turnat. Cu ajutorul unor matrite, se imita aspectul pietrelor, rocilor, dar si a caramizilor sau a lemnului.

Beton amprentat bucuresti la cele mai bune preturi de la profesionisti in domeniu cu zeci de ani de experienta.

Alcatuit din felurite elemente, betonul amprentat este obtinut in urma combinarii mai multor materiale si substante, si anume: apa, ciment, coloranti, aditivi, fibre elastice si diferite amestecuri de nisip, pietris si ciment reciclat. In ceea ce priveste rolul fiecarei componente, apa are rolul de a lega toate materialele. Cimentul este o pulbere fina, iar forma lui finala este produsa prin incalzirea clincherului care se solidifica la contact cu apa.  Aditivii sunt responsabili pentru rezistenta la schimbarile mari de temperatura, de la inghet la dezghet. Fibrele elastice sunt folosite cu scopul de a proteja materialul impotriva fisurilor. Colorantii sunt substante chimice sau naturale, care au capacitatea de a colora un alt compus cu care vin in contact. Stratul colorat depus pe suprafata betonului amprentat este rezistent si are o grosime intre 10 si 20 mm.Daca vrei o lucrate cu beton amprentat in bucuresti citesti si informeaza-te de pe siteul nostru.

Calitatea betonului amprentat depinde de dozarea corecta a ingredientelor, respectarea cantitatii de apa si de ciment, calitatea agregatelor si a cimentului, dar si de cat de omogen este produsul final. Totodata, este importanta si manipularea, plasarea si finisarea cimentului pentru ca suprafata sa fie lipsita de denivelari.

Cimentul amprentat aduce numai beneficii, avand numeroase proprietati pozitive. Printre acestea se numara rezistenta la apasare. Materialul este menit sa sustina greutati mari, fara sa sufere diferente de nivelare. De asemenea, este foarte usor de intretinut, fiind de ajuns curatarea cu apa. Petele de ulei si de alte substante sunt indepartate cu usurinta. Durabilitatea in timp este o alta trasatura importanta, intrucat nu apar deformari si denivelari. Totodata, nu apar urme de vegetatie, insecte, praf sau mucegai, fiind mediul propice pentru o viata sanatoasa.

Betonul amprentat nu dezamageste in ceea ce priveste avantajele pe care le aduce. Poate fi amplasat si utilizat in orice spatiu, fie ca este vorba despre unul industrial sau doar despre domiciliu. Un alt privilegiu este personalizarea designului. Betonul amprentat poate fi ales dupa dorinta si creativitatea fiecaruia fiindca pe piata exista o gama extinsa de texturi si culori. Timpul scurt de executie este un alt punct pozitiv. Nu este necesara o perioada indelungata pentru a realiza lucrarea de turnare si finisare.

In ceea ce priveste prepararea betonului, e nevoie de cateva materiale si instrumente. Daca se doreste un beton amprentat cu o estetica placuta, se pot utiliza aditivi cu efect de colorare. Pentru un aspect modern, se poate folosi si praful antilipire care este disponibil in diverse culori si are rol in armonizarea culorilor. Dupa realizarea amestecului si turnarea lui, se trece la procesul de imprimare, fiind folosite diferite matrite si forme mai rigide sau mai flexibile. Un alt ingredient special este colorantul intaritor, care se aplica pe suprafata betonului proaspat. Dupa uscare, se poate observa un strat dur cu rezistenta mare la actiunea razelor UV. In etapa de finisare se folosesc diferite substante care maresc gradul de protectie impotriva apei, precum sunt lacurile acrilice si luciurile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *